ZFM NWS

ZFM RADIO NWS elk uur op ZFM 96.2 en als Podcast. Scroll naar online publicaties van het leukste en opvallende nieuws uit Zoetermeer

KNETEMANN HUURT WATER IN ZWEMBAD HET KEERPUNT

Jeffrey Knetemann heeft watertijd gehuurd in het Keerpunt. Met zijn zakenpartner Carianne van Baarle gaat hij in het binnenbad watersporten als water boksen, bootcamp in het water, ‘zeemeerminzwemmen’, float fitness en zelfs paaldansen onder water geven. De watergym gaat binnenkort open.

Een andere impuls aan het zwembad wordt een horecagelegenheid. Straks is het ook mogelijk om tussendoor even bij te komen met een drankje.

Vergeet niet gezellig je radio af te stemmen op ZFM 96.2

Facebook photo

KRAAIENDE HAAN MOET WEG NA WAKKER HOUDEN BUURT

De eigenaar van een kraaiende haan in Noordhove moet een nieuw stulpje gaan zoeken voor zijn beestje. Bewoners worden iedere dag in alle vroegte wakker gekraaid. Na bemiddeling door de wijkagent gaat de haan verhuizen. “De eigenaar zorgt zo snel mogelijk voor een nieuw onderkomen,” schrijft de wijkagent op twitter.

Een haan in je tuin is tevens niet verboden, wel als het dier voor geluidsoverlast zorgt. De boete is 140 euro.

Vergeet niet gezellig je radio af te stemmen op ZFM 96.2

Facebook photo

SLIMME TRUC: EINDELIJK DE PERFECTE SELFIE MET JE HOND

Herken je dit probleem? Je wilt een selfie nemen met je hond, maar het beestje wil maar niet stilzitten. Dit is de oplossing: deze selfiestandaard heeft een plastic clip die je aan je mobiel vastmaakt. In de houder zit een tennisbal. Omdat je hond kijkt naar de tennisbal, hoef je alleen nog maar te richten en te klikken voor een selfie met je hond.

Vergeet niet gezellig de radio af te stemmen op ZFM 96.2

Facebook photo

GROEP KINDEREN TERRORISEREN OOSTERHEEM “ZE ZIJN TUSSEN DE ACHT EN TWAALF JAAR”

De gemeente maakt zich grote zorgen over een groter wordende groep jongeren die voor veel overlast zorgen in Oosterheem. “Ze zijn tussen de acht en twaalf jaar,” schrijft de gemeente op hun website. De jongeren maken zich schuldig aan intimidatie, vandalisme en mishandelingen.

“Als deze problemen niet worden aangepakt, gaat het van kwaad tot erger.” De gemeente gaat nu voor een preventieve aanpak. Dit doen zij met hulp van bewoners, politie, jongerenwerk, en mensen in het onderwijs. “Daarnaast kunnen wij dit uiteraard niet zonder de medewerking van de ouders van deze kinderen. De ouders zijn de eerst verantwoordelijke voor het opvoeden en opgroeien van hun kinderen,” schrijft de gemeente.

ZFM is te ontvangen via FM 96.2

Facebook photo

BRUTALE DIEFSTAL VAN PUPS IN RIJSWIJK [NIEUWS UIT DE REGIO]

GASTVRIJ? WOONHART WINKELS DOEN LIEVER NIET AAN KLEINGELD

Zoetermeer doet dit jaar mee aan het landelijke project Gastvrije binnenstad. Dit hele jaar wordt gebruikt om winkelpersoneel beter te scholen en vriendelijke stadsgastheren en -vrouwen op te leiden. Dat er nog veel werk aan de winkel is wordt maar weer eens bewezen in het Woonhart.

Daar is het aantal parkeerautomaten verminderd en accepteren de overgebleven machines alleen nog maar contant, en het liefst nog gepast, geld. Als je geen cash op zak hebt dan blijkt het een hels karwei om de benodigde munten en biljetten te bemachtigen zo melden ontevreden klanten aan ZFM. “Als ze het alleen maar bij bijvoorbeeld het binnenrijden melden maar zelfs op de machines ontbreekt een mededeling.”

De winkeliers willen het liefst niet pinnen of bijpinnen voor het parkeergeld omdat er maar een handvol aan contant geld in de kassa zit. Wat de Woonhart klant rest is een loopje over de drukke Europaweg naar de pinautomaat van de bank. "Daar krijg je dan een briefje van 20 euro en als je pech hebt dan hebben al meer mensen dit gedaan, is het wisselgeld van de parkeerautomaat op en spuugt het ding jouw biljet gewoon weer uit."

“Door al het gedoe rond het betalen is er ook nog een uur extra parkeergeld bijgekomen” aldus de verontwaardigde parkeerder. “Gelukkig was er toch nog een meelevende winkelmedewerkster die ons liet pinnen voor het parkeergeld want je komt er gewoon niet meer uit.”

Waarom het Woonhart voor deze klant onvriendelijke situatie heeft gekozen is niet bekend. We wachten nog op een reactie.

Facebook photo

ZOETERMEERS BEDRIJF IN RTL PROGRAMMA 'MIJN ZAAK IS DE BESTE'

De Zoetermeerse schoonheidsspecialiste Marija Nanninga is vanavond met haar schoonheidssalon te zien in het RTL 4 programma 'mijn zaak is de beste'. In het programma beoordelen drie concurrerende ondernemers uit dezelfde branche elkaars zaak op verschillende aspecten.

Vanavond duikt het programma in de wereld van beauty. Drie schoonheidsspecialisten bezoeken elkaars salon en beoordelen de speciale behandelmethoden die ze hun klanten bieden. Hoe ontvangen en adviseren ze hun klanten? En wat vinden ze van alle apparatuur en gezichtsproducten die er worden gebruikt? Het programma is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Facebook photo

PASGEBOREN BIGGETJES STOEIEN ER OP LOS [VIDEO]

De pasgeboren biggetjes Bij boerderij ‘t Geertje zijn inmiddels al een stukje gegroeid. Ze vermaken elkaar goed want ze stoeien er op los. De moeder moet af en toe de rust bewaken. Zie hier de schattige beelden van de stoeiende biggetjes.

Vergeet niet gezellig je radio af te stemmen op ZFM 96.2

PASGEBOREN BIGGETJES STOEIEN ER OP LOS [VIDEO]De pasgeboren biggetjes Bij boerderij ‘t Geertje zijn inmiddels al een stukje gegroeid. Ze vermaken elkaar goed want ze stoeien er op los. De moeder moet af en toe de rust bewaken. Zie hier de schattige beelden van de stoeiende biggetjes. Vergeet niet gezellig je radio af te stemmen op ZFM 96.2

Geplaatst door ZFM Zoetermeer op Dinsdag 14 augustus 2018

LAFFE INBRAAK BIJ BLOEMENZAAK: DIEVEN NEMEN ZELFS INHOUD COLLECTEBUS MEE

In de nacht van zondag op maandag hebben dieven de bloemenzaak aan het Kentgensplein in Buytenwegh geplunderd. Er is een stoeptegel door de ruit gegooid, camerasystemen zijn kapotgemaakt en de lege kassa’s zijn vernield. Het enige geld in de winkel zat in een collectebus voor een kankerfonds, de dieven hebben de hele bus leeggehaald.

De daders zijn vertrokken met een tablet, een laptop, een pinautomaat en geld uit de collectebus. De eigenaar schat de totale schade op vijfduizend euro, door de vernielingen. De winkel is gewoon open alleen klanten kunnen niet pinnen.

Facebook photo

DUIZENDEN EURO’S VOOR HET OPRAPEN MAAR NIEMAND BUKT

Er ligt 24.000 euro klaar voor een goed doel maar niemand wil het hebben?! Dat was tot afgelopen maandag de conclusie van het bestuur van de Business Breakfast Club.

Op een oproep in de media om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning kwam geen enkele reactie. Na wat zoekwerk werd het probleem gevonden. Het mailadres was nog niet actief in gebruik waardoor de mailtjes niet gezien werden.

Dit probleem is inmiddels verholpen maar zegt voorzitter Ron Verhaak tegen ZFM “de aanmeldingen zijn nog niet op een hand te tellen”. Hij vraagt belangstellenden zich daarom alsnog voor 1 september te melden via info@businessbreakfastclub.nl.

Facebook photo